Nieuwsflits Hoera de remmen doen het weer!!!

Hoera de REMMEN DOEN HET WEER!!!

Hier even een korte nieuwsflits. We zijn bezig met een uitgebreid verslag van de afgelopen dagen hier in Malawi maar tje dat kost toch veel tijd… en ik wou jullie toch kort ff op de hoogte brengen waar we zitten en van het gelukkige nieuws dat onze REMMEN (die het dus niet goed deden) het weer goed doen!!!

De afgelopen week hebben we in Blantyre gezeten het was de bedoeling om hier een paar dagen te blijven en dan verder naar Mozambique te gaan maar tja het moest anders gaan. De auto had de nodige reparaties nodig. De scharnieren van de grote achterdeur waren versleten; het ophangpunt van de remdrukregelaar achter was gebroken; de lagers van de rechter voorwiel zaten te los; het was tijd voor een grote beurt en de auto remde niet goed genoeg en tja dat is enigszins wel belangrijk!!!!

Via via zijn we doorverwezen naar Allan Bonhomme en ja hij is inderdaad een goed mens 😀 Allan heeft zijn eigen garage, AB Mechanical, hier in Blantyre en Marc heeft de heel week in zijn garage gestaan om aan zijn auto te werken en Allen heeft hem een paar werknemers toe gewezen zie voor Marc de remdrukregelaar moesten lassen en de achterdeur scharnieren moesten repareren. Alle reparaties gingen voorspoedig maar toen kwam het grote probleem!!!! Waarom remt de auto in hemelsnaam niet goed……

De grote hamvraag was waar in het systeem blokkeert de boel? Tja Marc die niet naar zijn eigen gevoel luistert gaat de eerste 4 dagen alles na van de remcilinder tot de rembekrachtiger. Als hij zo’n beetje het hele remsysteem heeft doorgelopen komt hij terug op zijn eerste ingeving de remslangen. Marc denk dat de remslangen versleten zijn en inwendig blokkeren als er druk in komt te staan. En tatateretatatatataaaaa ja hoor dat bleek het probleem te zijn en de oplossing van vier frustrerende dagen werken voor de kat zijn piep….. iets wat niet goed is voor je humeur en zeker niet voor het humeur van Marc.

Een andere factor welk niet echt een positief effect heeft op het humeur is dat Malawi niet de plek is om even snel een klusje te klaren. Marc die van de mentaliteit is als ik werk werk ik en dan wil ik het werk gedaan krijgen kijkt af en toe met verbazing toe hoe de werknemers van Allan werken. Het gaat op z’n dooie gemakje en als het ff kan doen ze een spelletjes of een dutje onder baas zijn werktijd. Maar dat is oke zolang je er zelf niets mee te maken hoeft te hebben maar tja we moeten ook onderdelen voor de auto zoeken en Pfff de helft van de tijd heeft Marc door gebracht in zijn auto op zoek naar onderdelen. Arg dan wordt je van hier naar daar gestuurd zonder resultaat en ome Marc is al aangebrand omdat het werk niet wilt vlotten en ja dan krijg je soms vuurwerk……

Maar gelukkig is de rem gemaakt. FIJN dat is een kopzorg minder en we kunnen weer veilig verder. Vandaag gaat Marc nog de achterremslang vervangen en een dakconsole maken voor Allan. Morgen rustig pakken en op jacht naar dollars. We zijn bijna door onze harde euro’s heen en het is toch fijn om iets op zak te hebben voor noodgevallen zeker omdat hier blijkt dat Mastercard veel minder gangbaar is dan Visa en laten we nou beide mastercards hebben :-S

En dan……. dan gaan we, een week later dan geplant, naar MOZAMBIQUE. Naar de witte stranden en hmmmmm…. het regenseizoen maar dat kan het plezier niet drukken 😀

Binnenkort komt het uitgebreide verslag! En foto’s……

 

Liefs M&M

 

One Comment

  1. thomaskok75@hotmail.com'

    Het was alweer een poosje geleden maar ik heb vandaag/vannacht weer een flink stuk gelezen. Super leuk allemaal en ook tof dat de auto weer helemaal (bijna dan) voor elkaar is. Veel plezier in Mozambique.

    Thomas